english version

Rovinex

Pentru a aprecia calitatile unui vin este mai mult decat necesar a se realiza o degustare in incaperi special amenajate, la temperaturi de 18-20°C. Nivelurile temperaturii recomandate pentru degustare sunt obligatorii deoarece temperaturile prea scazute fac ca acesta sa-si piarda din aroma si gust , iar temperaturile prea ridicate fac ca vinul sa devina plat.

Destuparea sticlei se va face atunci cand vinul este linistit avand grija sa nu se distruga dopul sau bucati din el sa cada in sticla, dupa care poate fi servit.

Degustarea incepe mai intai cu vinurile tinere albe si seci, apoi vinurile albe demiseci, demidulci, dupa care vinurile rosii in aceiasi ordine, apoi vinurile albe si rosii dulci, iar in final vinurile invechite.

Pentru degustare se folosesc pahare din sticla cu picior, cu cupa transparenta fara incrustatii, avand forma alungita si usor ingustata spre buza.

Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart