Vinul in cuvinte
Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Asocieri culinare
Mâncăruri de pește

Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Mâncăruri de pește

Un vin cu indicii de minerale dulci, sensibile pentru limbă, cât și pentru nas. Riesling Italian este cel mai bine cunoscut pentru vinuri uscate, ușoare și puțin florale.
Mere galbene și citrice, cu note florale și minerale.
Mâncăruri condimentate

Vin demisec de culoare galben-pai cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă de iasomie, de fructe tropicale sau de mirosul florilor de viță de vie. Gustul este fructos, cu multă prospețime, ceea ce îl face plăcut și tentant.
Aroma de iasomie și fructe tropicale
Carne de pui, carne de pește

Vin demidulce de culoare galben-pai cu o aromă tipică de muscat, cu un gust fin și delicat, catifelat.
Parfum de flori de trandafir
Carne de pasăre, sosuri dulci sau dulci-acrișoare, ori deserturi pe bază de fructe

Este un vin dulce. Are o aromă de trandafiri de dulceață, iar după învechire aroma se îmbogățește cu nuanțe de mosc, de stafide sau de miere de albine.
Arome și parfum floral
Mâncăruri condimentate sau brânzeturi maturate

Dezvoltă un potențial aromatic de note de iarbă, trecând prin arome de ardei verde și până la coacăze negre.
Arome de ardei verde și coacăze negre
Carne roșie, carne de vânat, de miel sau de oaie

Se remarcă prin corpolența medie, cu nuanțe aromatice de prune, coacăze sau zmeură.
Arome și parfum de fructe de pădure
Brânzeturi și deserturi

Un vin cu arome schimbătoare, începând de la cele caracteristice de cireșe, prune, căpșuni și pe măsura învechirii ajungând la stafide, gutuie, ciuperci.
Arome și parfum fructate
Carne de peşte, pui şi legume

Cabernet Sauvignon obține culoarea violetă închisă și aromele de coacăze negre de la Cabernet Franc și frunzele sale aromatice de la Sauvignon Blanc.
Arome de coacăze negre
Friptură de vită la cuptor în sos de vin