Tămâioasă Românească este un soi de struguri cu o tradiție de peste 2000 de ani...
Vezi vinuriProducătorii de vinuri iubesc Cabernet Sauvignon datorită rezistenței sale, are capacitatea de a supraviețui ți de a produce vinuri excelente pe multe tipuri diferite de terroir și în multe climate diferite. Aceste atribute sunt motivul pentru care Cabernet este cunoscut ca unul dintre soiurile de struguri „nobili” și astfel reprezintă 4% din totalul viței de vie din întreaga lume.
Soiul de struguri Cabernet Sauvignon este un strugure cu piele închisă, o varietate de vinuri Vitis Vinifera, folosit pentru a face vin roșu cu corp integral. Cabernet Sauvignon este cultivat acum în aproape toate regiunile de vin roșu din întreaga lume. Este cea de-a doua varietate de struguri roșii după Merlot, fiind cultivat în aproape toate regiunile viticole din întreaga lume, de la Sicilia până la Sonoma, Chile până la Bordeaux;
Cabernet Sauvignon este rezultatul unei îmbinări între struguri roșii și struguri albi: Cabernet Franc (roșu) și Sauvignon Blanc (alb), în Franța în timpul secolului al XVII-lea. Cabernet Sauvignon obține culoarea violetă închisă și aromele de coacăze negre de la Cabernet Franc și frunzele sale aromatice de la Sauvignon Blanc.
Cu toate acestea, în pofida caracterului său particular, fiecare regiune producătoare de vin tinde să aibă propriul său profil de aromă datorită condițiilor climatice unice și terroir-ului în care se cultivă strugurii. În timp ce unele vinuri din zonele mai răcoroase sunt mai pământene și mai elegante, altele în locuri mai calde sunt mai dulci, totuși toate stilurile sunt întotdeauna delicioase și inconfundabile, iar Cabernet Sauvignon oferă cu generozitate o profunzime distinctive, un exemplu fiind vinurile din colecția Rovinex.